Faciliteter och kommunikation

InternetVi har ett gruppavtal med Com Hem som ingår i medlemsavgiften. Avtalet ger oss grundutbudet av tv-kanaler samt bredband 250/50 och telefoni bas.

För tillgång till utökat kanalutbud och högre bredbandshastighet hänvisar vi till Com Hem.

ÅrsmöteÅrsmöte hålls i oktober månad varje år.

Utlåning av trädgårdsredskap


Det finns möjlighet att låna diverse trädgårdsredskap samt bord, stolar och grill.

StäddagarVi anordar två städdagar per år, en på våren och en på hösten.

När städningen är klar på eftermiddagen så bjuds det på korv och hamburgare.

TvättstugaVi har en gemensam tvättstuga där det finns fem tvättmaskiner varav en grovtvättmaskin, två torkskåp, en torktumlare och en mangel.

Tvättstugan sköts av medlemmarna själva, med andra ord man lämnar den som man vill finna den - städad.


KommunikationKommunikation i samfälligheten sker i första hand via brevlådan eller mail, men vi har även denna hemsida samt en privat grupp på Facebook där medlemmarna kan kommunicera med varandra.

ALLMÄNT OM SAMFÄLLIGHETER

 

 

I en samfällighetsförening ger oss lagen möjlighet att förvalta och utveckla områdets anläggningar under reglerade former. När du köper hus i området blir du automatiskt medlem i Meteorens Samfällighetsförening. Du får tillgång till samfällighetens gemensamma tillgångar och möjlighet att demokratiskt påverka områdets utveckling.

Till grund för en samfällighetsförening finns en eller flera gemensamhetsanläggningar.


Gemensamhestanläggningen/arna och stadgarna är de dokument som definierar vad samfälligheten förvaltar, vilka fastigheter som är delägare och hur samfälligheten ska förvaltas.

Den myndighet som utfärdar både och är Lantmäteriet. 

 

GRANNSAMVERKAN

 

 

I Järfälla är många boendeföreningar anslutna till grannsamverkan och så är också vi. 

 

Välkommen att delta i grannsamverkan. Metoden är enkel. Genom att du och dina grannar är uppmärksamma på vilka som vistas i grannskapet bryter ni anonymiteten och avskräcker tjuvar som vet att här finns extra ögon och öron.

 

Kontakt

Kontaktperson på närpolisen i Järfälla är Albin Näverberg 0708-951508, det går också bra att maila lpo-jarfalla.kansli@polisen.se för tips och övriga ärenden.

 

Har grannsamverkan någon effekt?

Grannsamverkan minskar brottsligheten i ett bostadsområde med upp till 25 procent enligt en rapport från Brottsförebyggande rådet.